Anderlecht, Standard, Club Brugge en Belgisch voetbal nu ook te zien in Amerika

Anderlecht, Standard, Club Brugge en Belgisch voetbal nu ook te zien in Amerika

12-02-2021 18:27
47

Voetbal is al een globaal product, maar het Belgisch voetbal wordt dat binnenkort ook. Noa Lang, Albert Sambi Lokonga en Bryan Heynen zullen snel te zien zijn op de Amerikaanse televisie. Dat maakt de Pro League bekend.

Via de officiële kanalen geeft de Pro League aan dat er een deal werd gesloten met het Amerikaanse ESPN. Dat betekent dat het Belgisch voetbal voortaan ook te zien zal zijn in Noord-, Zuid-, en Midden-Amerika. Een flinke boost voor het Belgisch voetbal, dat daardoor nog flink wat meer kijkers kan bereiken.

Eerder raakte al bekend dat het Belgisch voetbal ook in Zuid-Afrika te zien is, maar dat zal nu dus ook het geval zijn in Amerika. "Voor de Pro League is de Amerikaanse markt een belangrijke strategische markt voor verdere ontwikkeling in de komende seizoenen. Het potentieel is enorm en we zijn bijzonder trots op de vijfjarige overeenkomst met een premiumzender als ESPN voor de Amerikaanse continenten", aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

"Deze deal, het resultaat van teamwork met Eleven Sports en MediaPro is een toonbeeld van onze innovatiestrategie in onze mediarechten. De visibiliteit voor het Belgisch topvoetbal in Amerika zal een boost betekenen voor de mondiale bekendheid van het Belgische clubvoetbal. We kijken er naar uit om ons product samen met ESPN en Eleven in de komende jaren verder te ontwikkelen", vertelt Leander Monbaliu, CBO van de Pro League.