Kompany na bekerzege van Anderlecht: We hadden het moeilijk voor rust

Kompany na bekerzege van Anderlecht: "We hadden het moeilijk voor rust"

12-02-2021 14:15

RSC Anderlecht nam in de achtste finales van de Beker van België vlot de maat van Union Saint-Gilloise (0-5). Vincent Kompany zag zijn team vooral na rust het verschil maken, al zag de Anderlecht-coach zeker nog punten die beter kunnen.

Aan de rust stond het 0-1 voor Anderlecht na een doelpunt van Lukas Nmecha, maar voordien was Union zeker niet de mindere van de streekgenoot. "We hadden het moeilijk voor de rust, maar zijn rustig gebleven. Pas na de pauze werden we 100 procent attent. Jullie zeggen nu dat we het volwassen uitspeelden, maar we waren één dag volwassen. Straks kan het weer anders zijn. Ik beweer ook niet dat de efficiëntie er nu definitief is", aldus Kompany in Het Nieuwsblad.

"Wat kansen creëren betreft, trokken we de lijn door van de laatste weken door. De jongens verdienden het eens om vijf keer te scoren. Toch blijf ik ook op training het maximum eisen. Als we even het tempo laten zakken, slikken we straks toch drie goals. Het doel is om op elke positie minstens twee spelers te hebben die elkaar kunnen aflossen", besluit de Anderlecht-trainer.