Verheyen onder de indruk van Anderlecht: Dat begint aardig te lukken

Verheyen onder de indruk van Anderlecht: "Dat begint aardig te lukken"

12-02-2021 11:15
23

Anderlecht zette donderdag een overtuigende prestatie neer tegen Union. Het werd 0-5. Gert Verheyen was duidelijk onder de indruk van het spel bij Anderlecht. 

"De waarde van de zege tegen Genk lag voor mij nog hoger, maar je mag Union zeker niet onderschatten", vertelt Verheyen bij Sporza. "Als je bij de beste ploeg van 1B 0-5 wint, is dat gewoon een goede prestatie. Anderlecht speelt wel nog altijd met veel jonge spelers, dus blijft ook de vraag of het altijd op dit niveau zal blijven. Met jonge spelers weet je dat er af en toe veel verschil kan opzitten. Je moet alleen de periodes van goede matchen langer maken. Dat begint aardig te lukken." 

Paars-wit zet duidelijk stappen vooruit. "Anderlecht scoorde veel goals en goede goals, dat laatste vind ik ook belangrijk. De manier waarop is ook wel belangrijk om te zien of je stappen vooruit zet en dat is duidelijk het geval. Er kwamen flankvoorzetten en dan kom ik vooral bij Amuzu terecht. Voorzetten waren een werkpunt voor hem en dat deed hij twee keer goed tegen Union en bovendien bij de belangrijke eerste goals."

Ook de tegenstander krijgt echter een pluim. "Ik vind Union een leuk team. Als ze de stap naar 1A willen zetten, denk ik dat het achteraan wel net iets te weinig is. Ik was wel gecharmeerd door het middenveld met Teuma, Nielsen en Fixelles, al heeft die laatste al betere matchen gespeeld."