Standard en Club Brugge, bekerploegen die elkaar amper treffen

Standard en Club Brugge, bekerploegen die elkaar amper treffen

12-02-2021 10:00 Laatste update: 23:30
9

Donderdag hadden de voetbalgoden zin voor dramatiek. In de Beker van België koppelde het lot Standard aan Club Brugge. De voorbije 25 jaren kwamen de twee ploegen elkaar pas in drie seizoenen tegen in de Beker van België. 

Club Brugge is statitisch gezien 'de beste bekerclub van het land'. Het stond tot nu toe 19 keer in de finale van het toernooi. Liefst 11 keer mocht Blauw-Zwart de beker ook in de lucht steken. De laatste keer was in 2015. Toen won het de finale met 2-1 van RSC Anderlecht.

Twee keer Standard - Club Brugge in de finale
Vorig seizoen verloor Club Brugge de finale met 1-0 van Antwerp. Voor Blauw-Zwart was het de tweede finale op rij die het speelde en verloor. In 2016 ging het immers mis tegen … Standard. De Rouches wonnen met 2-1. Lior Refaelov, die Club Brugge vorig seizoen een kater bezorgde, scoorde voor Club Brugge. De Luikse doelpunten kwamen van Jean-Luc Dompé en Ivan Santini.

Na Club Brugge bereikte Standard trouwens het vaakst de finale. Liefst 17 keren stonden de Rouches in de finale. Opvallend, het won slechts 8 keer de Beker van België. Anderlecht doet het op dat vlak net nog wat beter. Paars-wit won de Beker van België 9 keer. Anderlecht verloor slechts 4 finales.

Eén keer verloor Standard de finale van Club Brugge. Dat was in 2007. Manasseh Ishiaku maakte toen het enige doelpunt van de partij. Bij twee finales tussen Club Brugge en Standard blijft het dus nog minstens een jaar.

Standard sterker in halve finales
De laatste keer dat Club Brugge en Standard elkaar troffen in de Beker van België in de laatste 25 jaar was in het seizoen 2017 – 2018. Standard won de heenmatch met 4-1. Een week later won Blauw-Zwart de return met 3-2, maar was het Standard dat naar de finale mocht. Daarin versloeg het na verlengingen KRC Genk met 1-0.