Wordt Lang (Club Brugge) te hard aangepakt? 'Al veel beter dan tien jaar geleden'

Wordt Lang (Club Brugge) te hard aangepakt? 'Al veel beter dan tien jaar geleden'

12-02-2021 08:01
33

Tegen Royal Antwerp FC ging het er met momenten potig aan toe. De spelers van The Great Old deden er alles aan om Club Brugge-sterkhouder Noa Lang tegen te houden, tot de grote ergernis van de Nederlander. Moet Lang ook meer beschermd worden?

Tegen Waasland-Beveren werd Lang al meermaals foutief afgestopt en die trend zette zich voort tegen Antwerp. Philippe Clement was er uiteraard niet tevreden mee en deed dan ook zijn beklag. Maar moet hij ook meer beschermd worden?

"Je moet opletten als scheidsrechter", zegt ex-ref Tim Pots bij Het Laatste Nieuws. "Uiteraard wil je dat voetballers zo weinig mogelijk kans lopen op blessures. Maar je moet vooral consequent zijn. Je mag niemand een voorkeursbehandeling geven. Dat zouden de andere spelers ook nooit aanvaarden."

"Maar tegenover tien, twintig jaar geleden is er al véél ten goede veranderd voor de bescherming van spelers. Nog langer geleden zag je hoe Maradona en Lozano letterlijk van het veld werden getrapt. Er werd serieus wat afgeschoffeld in die tijden. Dat zie je nog zelden."

Meermaals foutief afgestopt
Toch ergerde Lang zich zichtbaar aan de vele fouten die op hem werden begaan. Pots begrijpt die frustratie ook. "Als zijn tegenstander rood krijgt, maar hij zelf in het ziekenhuis komt te liggen door een tackle, is hij niet geholpen door de nieuwe regels. Zo ver mag het echt niet komen", zegt Pots.

"Het is dan aan de scheidsrechter om daar mee voor te zorgen. Door ook gele kaarten te geven bij herhaaldelijke, kleine overtredingen. Of bij fouten bij een beloftevolle aanval. Dat is een belangrijk signaal. Niet alleen voor de speler die de fout begaat. Ook voor de rest van zijn ploeg", aldus Pots.