Anderlecht mag Frutos nog bedanken: Dat kan je écht afleiden

Anderlecht mag Frutos nog bedanken: "Dat kan je écht afleiden"

09-02-2021 12:45
1

Het was afgelopen zondag een raar beeld bij Anderlecht. Uitgerekend Anouar Ait El Hadj (1.73m) moest reus Paul Onuachu (2.01m) bewaken bij corners. Het zorgde voor een vreemd beeld, maar volgens de analisten van Extra Time is dat lang niet zo dom. 

Wesley Sonck begrijpt de tactiek, die blijkbaar uit de koker van  de inmiddels vertrokken Nicolas Frutos komt. "Zo'n kleine tegenstander kan je volledig uit je concentratie halen. Je bent meer met hem bezig dan met de bal die eraan komt. Het leidt je echt af", geeft hij aan bij Sporza.

Ook Gert Verheyen weet dat Onuachu het niet makkelijk had. "Zo'n kleine jongen is dikwijls vervelender dan een grote tegenstander. Bij een hoekschop of een vrije trap wil je altijd wat aanleunen of gaan hangen. Probeer dat maar eens met een kleinere tegenstander. Je hebt geen houvast."

Anderlecht is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Tegen Waasland-Beveren stond diezelfde El Hadj ook al tegen Aleksandar Vukotic, met 2.01m de grootste verdediger in onze competitie.