Dit is toch niet de manier waarop een onderneming zoals Anderlecht kan bestaan?

"Dit is toch niet de manier waarop een onderneming zoals Anderlecht kan bestaan?"

06-02-2021 16:00
9

Bij RSC Anderlecht loopt het financieel al een tijdje niet al te best. Het zorgt ook voor strubbelingen binnen het bestuur van paars-wit. Michael Verschueren ziet ook dat het beter kan.

De voormalige technisch directeur en huidig aandeelhouder van Anderlecht ziet toch nog minpunten in de huidige gang van werken bij Anderlecht. "Er is in het verleden door de aandeelhouders geld gelegd bij de overname. Omdat drie maanden later het geld er al was doorgejaagd, is iedereen meegestapt in een kapitaalsverhoging", legt Verschueren uit in Het Laatste Nieuws.

"Vervolgens heeft Marc Coucke nóg eens geld geleend aan de club — in de realiteit is dat ‘geld gegeven'. Ik geloof dat tot dusver door alle aandeelhouders voor in totaal 80 miljoen euro is gepompt. Zomaar telkens weer geld op tafel gooien, is toch niet de manier waarop een onderneming kan bestaan? Anderlecht heeft een constructief bestaansmodel nodig, zodat Wouter (Vandenhaute, red.), Jos (Donvil, red.) en Peter (Verbeke, red.) op stevige fundamenten kunnen voortwerken", aldus Verschueren.

Al ziet Verschueren ook dingen die verbeterd zijn bij Anderlecht. "Ik vind dat het nieuwe management sportief goed opereert — in een overlegmodel, onder meer met een scoutingscel die gewaardeerd wordt, iets waar ik van dag één naar streefde", aldus Verschueren.