Gent-trainer Vanhaezebrouck over Europese herschikking: Het geld regeert

Gent-trainer Vanhaezebrouck over Europese herschikking: "Het geld regeert"

05-02-2021 14:56
13

Vanaf volgend seizoen verandert er heel veel op de kalender van de UEFA. Belgische ploegen zullen het veel moeilijker krijgen om Europese ticket te bemachtigen. Hein Vanhaezebrouck is er alvast niet over te spreken.

"Natuurlijk zijn de kleinere landen tevreden, voor hen is de Conference League een stap vooruit", vertelde Vanhaezbrouck aan Het Nieuwsblad. "De gemiddelde landen geven echter te snel toe, denk ik. De aandacht van het publiek voor dit concept, pffff… Ik vrees dat je daarmee je stadions niet meer vult. Met alle respect natuurlijk voor die ploegen."

"We zullen vooral teams uit het voormalige Oostblok treffen, want de teams uit de grote competities krijgen nog meer uitzicht op de Champions League en de Europa League. Nee, de mooie affiches tegen Roma en Tottenham krijg je dan niet meer te zien. Het is ooit anders geweest. Vroeger had je drie mooie competities waarbij de Uefa Cup eigenlijk evenwaardig was met de Europese Beker voor Landskampioenen."

"In Uefa Cup 2 had je soms meer verrassingen. Maar onder druk van de grote clubs moet Uefa helaas steeds meer toegeven. Ik vind dat de vertegenwoordigers van de gemiddelde landen hier veel te makkelijk hebben toegegeven, al zullen ze verkondigen dat de macht van de grote landen te groot is. Het geld regeert. Maar we doen het ook in onze eigen competitie want wat zij doen met ons hebben wij gedaan met de kleinere clubs", besloot Vanhaezebrouck.