Madrileense media: 'Hazard moet leren om zorg voor zichzelf te dragen'

Madrileense media: 'Hazard moet leren om zorg voor zichzelf te dragen'

03-02-2021 22:16
2

Eden Hazard ligt nog maar eens in de lappenmand. De Rode Duivel zou zo'n vier tot zes weken buiten strijd zijn, hoogstwaarschijnlijk ten gevolge van overbelasting. Zijn avontuur bij Real Madrid krijgt zo nog maar eens een flinke knauw. Bernabeu Digital rekent nog op onze landgenoot, maar dringt ook verandering op. 'Triomferen hangt af van jou', titelt het medium.

'Hij heeft zelf al enkele keren aangegeven dat hij in de zomer minder strikt omgaat met zijn dieet', schrijft de Madrileense website. 'Hij kwam toe in de voorbereiding van Real met overgewicht en dat zag je op het terrein, ook al beweerde Hazard dat hij het op enkele weken kwijtgespeeld was. Zijn eerste wedstrijden in het maagdelijk wit waren ook goed.'

'Alle Madritista's waren overtuigd van zijn talent, zelfs nadat hij pas een maand later uit blessure terugkeerde, tot een noodlottige ingreep van Meunier alle schema's overhoop gooide. De medische staf besloot voorzichtig met hem om te springen. Hij kwam uiteindelijk terug, maar viel al snel weer uit met een nieuw letsel. Toen werd hem een operatie in Dallas aangeraden', beschrijft het medium.

'De druk waaronder topspelers staan, is enorm', beseft Bernabeu Digital. 'Dat geldt des te meer bij Real. Het is dus niet vergezocht om te denken dat zijn fysieke problemen voortkomen uit stress en angst, al is dat geen uitvlucht. Vele voetballers lijden daaraan, maar zijn veel minder vaak geblesseerd. Hazard moet leren om zorg voor zichzelf te dragen, meer dan hij bij Chelsea deed. Anders zal hij zijn verdere loopbaan doormaken zonder glorie', luidt het onheilspellende besluit.