KAA Gent dankt meteen Tissoudali, Cercle Brugge zorgt voor een verrassing

03-02-2021 19:45
12

KAA Gent heeft zich makkelijk geplaatst voor de volgende ronde in de Croky Cup. Het versloeg Heur Tongeren uit Tweede Nationale met 5-0. Cercle Brugge schakelde dan weer Oud-Heverlee Leuven uit met 2-3.

Hein Vanhaezebrouck zette meteen Tarik Tissoudali in, en dat bleek geen slechte zet. Tissoudali tekende namelijk net voor het halfuur voor die belangrijkste eerste goal. Toen ging het een pak makkelijker voor KAA Gent. Nog voor de rust was het Bezus die voor 2-0 zorgde.

Na de pauze had KAA Gent nog weinig te vrezen van de bescheiden tegenstander, die vooral in het verweer moest. De jonge Samoise maakte nog 3-0, invaller Niangbo zorgde zelfs voor 4-0. Die laatste viel overigens in nadat Depoitre van het veld moest met een blessure. In blessuretijd zette Mbayo forfaitcijfers op het bord.

Cercle krijgt opsteker
Yves Vanderhaeghe mag meteen juichen bij zijn debuut voor Cercle Brugge. Hotic kon al na amper één minuut scoren via een strafschop, maar Maertens maakte na drie minuten weer gelijk. Een spetterend begin van de wedstrijd.

Net voor de rust kon verdediger Marcellin makkelijk doorlopen en klopte hij Romo: 1-2 dus. OHL moest op zoek naar de gelijkmaker, maar een kwartier voor het einde kreeg Cercle weer een penalty. Taravel volgde het voorbeeld van Hotic en scoorde. De late tegengoal van Hubert zorgde nog voor nervositeit, maar Cercle haalde de buit binnen.