Een gelijkspel tegen de beste thuisploeg van het land is geen schande

"Een gelijkspel tegen de beste thuisploeg van het land is geen schande"

31-01-2021 22:00
18

RSC Anderlecht en KAA Gent hebben elkaar in een zoutloze topper in evenwicht gehouden, na 90 minuten stond er een brilscore op het bord. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck kan leven met dat resultaat.

Gent begon met een stevige organisatie aan de match en leek niet al te veel aanvallende intenties te hebben, Vanhaezebrouck verdedigt echter zijn keuzes. "We hadden een plan klaar. Na de blessures van Marreh en Yaremchuk mocht dat plan echter weer de vuilbak in. Uiteindelijk kozen we voor een andere aanpak waarbij de nadruk op de omschakeling lag", vertelt de coach op de clubwebsite.

Ook op de counter wist Gent echter niet veel gevaar te creëren, toch is Vanhaezebrouck niet ontevreden over de wedstrijd. "We speelden tegen de beste thuisploeg van de competitie, hier een punt halen is geen schande. In het klassement schieten we er echter nauwelijks iets mee op. Dat weten we maar al te goed, helaas hebben we geen pool met scorende spelers in de koelkast zitten. Desondanks ben ik niet mistevreden, een gelijkspel was de logische uitslag."