OFFICIEEL: Vanderhaeghe weg bij KV Kortrijk, Elsner volgt hem op

OFFICIEEL: Vanderhaeghe weg bij KV Kortrijk, Elsner volgt hem op

31-01-2021 17:45 Laatste update: 17:57
18

Yves Vanderhaeghe wordt aan de deur gezet bij KV Kortrijk. Hij wordt opgevolgd door Luka Elsner. Algemeen manager Mathias Leterme heeft dat bevestigd aan Het Laatste Nieuws

KV Kortrijk is bezig aan een kwakkelseizoen en is inmiddels veertiende. Daarom klonk al het gerucht dat het contract van Vanderhaeghe niet meer verlengd zou worden. De naam van Elsner viel toen ook al, maar dat werd ontkend door de directie van KV Kortrijk.

Nu is Vanderhaeghe nog vroeger dan verwacht van het toneel verdwenen. Elsner is geen onbekende van het Belgische voetbal, want hij trainde eerder al Union. Verder heeft hij onder meer ook Amiens op zijn palmares staan. KV Kortrijk heeft duidelijk vertrouwen in hem, want hij heeft getekend voor de komende 3,5 jaar. 

"Ik heb Yves Vanderhaeghe gecontacteerd om afscheid van hem te nemen", bevestigt Leterme. "Het is niet wat je graag doet maar ik vond het nodig om een nieuwe dynamiek in de groep te brengen. De wedstrijd tegen Charleroi toonde daar te weinig van. Ik bedank Yves voor wat hij ons bracht maar het is hoog tijd dat we uit de negatieve spiraal komen gezien de 1 op 12 die we nu halen."