Clement dolblij na komst Dirar en Chong bij Club Brugge: We zijn zeer ambitieus

Clement dolblij na komst Dirar en Chong bij Club Brugge: "We zijn zeer ambitieus"

30-01-2021 21:44 Laatste update: 21:46
22

Club Brugge is er voor het sluiten van de transferperiode toch in geslaagd zich nog te versterken. Met Nabil Dirar en Tahith Chong haalde het twee nieuwe flankspelers in huis. Broodnodige aanwinsten, zo oordeelt Philippe Clement.

De kalender wordt er niet minder druk op en Clement kon de versterking na het vertrek van Siebe Schrijvers, Emmanuel Dennis en Krépin Diatta wel gebruiken. "We zijn met Club zeer ambitieus in de drie competitites waarin we actief zijn. Er komt een hele drukke periode aan, met veel wedstrijden en in die optiek is het belangrijk om onze kern voldoende breed te houden, zeker na het vertrek van enkele spelers", zegt Clement op de clubwebsite.

Clement is dan ook tevreden met de nieuwe aanwinsten. "Met Dirar en Chong halen we twee versterkingen die in principe snel inzetbaar zijn. Nabil Dirar kent het klappen van de zweep. Het is een polyvalente speler die zowel defensief als offensief op beide flanken uit de voeten kan. Bovendien is hij Belg en kent hij het huis. In mijn gesprekken met Nabil gaf hij duidelijk aan zeer gedreven te zijn maar ook enthousiast om een rol te spelen in de begeleiding van onze jongere spelers", aldus de trainer van Club Brugge.

Chong staat te boek als een toptalent. Hij moet Diatta vervangen. "Met Chong halen we iemand die diepgang brengt in het spel, ook zonder bal, iets wat ook Diatta en Dennis brachten. Beiden zijn polyvalente spelers, iets wat we in deze fase van de competitie zeker kunnen gebruiken", aldus Clement.