VP 11: Refaelov staat er opnieuw, Onuachu wordt stilaan een fenomeen

VP 11: Refaelov staat er opnieuw, Onuachu wordt stilaan een fenomeen

29-01-2021 11:00 Laatste update: 23:12
4

Speeldag 22 was de speeldag van de draws. Vijf van de negen wedstrijden eindigden op een gelijkspel. Toch was er heel wat te zien op de Belgische velden. 

Vanhamel beste Antwerpse keeper
Bij Antwerp speelde ook Alireza Beiranvand een sterke wedstrijd, maar Mike Vanhamel verdient toch de zegebloemen. Hij hield de 0-0 op het veld voor Beerschot tegen KV Kortrijk. Ook Simon Mignolet (Club Brugge) en Rafael Romo (OH Leuven) speelden overigens een uitstekende partij.

Knappe vrijschop
In de defensie kiezen we in de eerste plaats voor Dorian Dessoleil, die met een knappe vrijschop een puntje redden voor Sporting Charleroi. Ook Odilon Kossounou liet zijn talent zien met een lekkere assist op zijn collega Brandon Mechele, die voor de tweede match op rij scoorde.

Op de backposities waren er geen uitgesproken topprestaties te zien, maar Alessio Castro-Montes was toch een lichtpuntje in een matig geheel bij KAA Gent. De vrijschop waaruit het late doelpunt viel kwam er niet toevallig na een fout op hem. Op de linkerkant toonde Ritchie De Laet zich betrouwbaar als altijd bij Antwerp.

Debutant en ervaren rot
De buffer voor de verdediging wordt gevormd door Bryan Heynen en Ante Palaversa. Heynen gaf bij KRC Genk een assist op de onvermijdelijke Paul Onuachu, terwijl Palaversa in zijn eerste match voor KV Kortrijk meteen voor evenwicht en rust aan de bal zorgde.

Bij Antwerp liet Lior Refaelov in de afgelopen weken weinig zien, maar tegen Eupen stond hij op. De Gouden Schoen zette zijn prijs kracht bij met een doelpunt en een assist. Heel belangrijk, vooral dan om de druk weg te houden van coach Frank Vercauteren.

De nieuwe Sonck?
Bij KRC Genk zit Paul Onuachu nu aan 22 doelpunten. De vraag is waar de trein gaat stoppen. Dertig goals lijkt alvast een haalbaar doel. Dat zou geleden zijn van 2001/2002, toen ene Wesley Sonck daarin slaagde.

Zijn twee spitsbroeders zijn deze week Marian Shved van KV Mechelen en Fashion Sakala van KV Oostende. Net als Onuachu scoorden ook zij twee doelpunten, al zorgde dat in het geval van Sakala niet voor een zege. Hij bleef steken op 2-2 tegen Standard.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)