Leekens bewierookt Nederlanders van Club: Hij maakt spelers rondom hem beter

Leekens bewierookt Nederlanders van Club: "Hij maakt spelers rondom hem beter"

28-01-2021 21:31 Laatste update: 21:34
5

Club Brugge raast dit seizoen als een sneltrein door de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart heeft ondertussen al veertien punten voorsprong op eerste achtervolger KRC Genk. De Nederlandse nieuwkomers Noa Lang en Bas Dost hebben een belangrijke aandeel in dat verhaal. Dat ziet ook ex-bondscoach Georges Leekens.

"Lang heeft er goed aan gedaan om naar Club te komen – je ziet dat hij honger heeft", vertelde Leekens aan Het Laatste Nieuws. "Ik zie hem ook graag bezig. Zwervend van links naar rechts, soms wat centraal. Je moet zo’n jongen die vrijheid gunnen. Hém de keuze laten maken.

"Spelers als Rits zullen de gaten die ontstaan wel dichtlopen. Of zullen wel een klein foutje maken als een gevaarlijke counter dreigt. Hoe Lang een bal behandelt, is fantastisch. Aan zijn eerste controle zie je genoeg. Plus: hij ruikt de zones. De volgende stap voor Noa Lang is Oranje."

Bas Dost heeft zijn start bij Club Brugge niet gemist met vier goals in vijf matchen. "Dost heeft Club naar een nóg hoger niveau getild", vervolgde de ex-bondscoach. "Hij maakt de spelers rondom hem beter. Bovendien weet hij wat hij kan."

"Dost zal geen drie man proberen dribbelen – omdat-ie beseft dat hij dan over de bal zou vallen. Maar breng de bal voor doel, en hij zal hem binnenschieten. Met Dost heeft Club instant rendement in huis gehaald", besloot Leekens.