OFFICIEEL: Odegaard mag ervaring opdoen in de Premier League

OFFICIEEL: Odegaard mag ervaring opdoen in de Premier League

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 12:50wo 27-01-2021 om 12:50

Martin Odegaard is voor de vierde keer uitgeleend door Real Madrid. De 22-jarige Noor werd eerder bij sc Heerenveen, Vitesse en Real Sociedad gestald en maakt het seizoen 2020/2021 af bij Arsenal: beide clubs hebben géén optie tot koop bedongen.

Odegaard maakte in 2015 al zijn officiële Real Madrid-debuut en leek na zijn eerste drie omzwervingen klaar voor een doorbraak bij De Koninklijke. Trainer Zinedine Zidane deed echter nauwelijks een beroep op hem, waardoor Odegaard opnieuw tijdelijk wilde vertrekken. Oude bekende Real Sociedad én Ajax werden aan hem gelinkt, maar Arsenal bleek het meest slagvaardig. Manager Mikel Arteta nam contact op met de spelmaker en trok hem over de streep.

Odegaard gaat het shirt met rugnummer 11 dragen bij Arsenal. "We zijn blij om Martin tot het einde van het seizoen bij ons te hebben", reageert technisch directeur Edu op de officiële website. "Ik wil iedereen bij Real Madrid en het management van Martin bedanken voor de medewerking. Hij is een exceptioneel talent en een echte versterking."

Arsenal-manager Arteta speelde een doorslaggevende rol in de komst van Odegaard en is logischerwijs gelukkig met de huurtransfer. "Het is geweldig dat we Martin hebben vastgelegd. Hij is een natuurlijk een speler die we allemaal heel goed kennen, terwijl hij nog zo jong is. Hij speelt nu al een tijdje op het hoogste niveau."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Odegaard ooit een vaste pion in de basis worden bij Real Madrid?

Ja
33%
Nee
67%
(27 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws