Antwerp springt tijdelijk over KRC Genk na zege tegen AS Eupen

Antwerp springt tijdelijk over KRC Genk na zege tegen AS Eupen

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 20:37di 26-01-2021 om 20:37

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 21:02di 26-01-2021 om 21:02

Royal Antwerp FC mag zich (tijdelijk) de nummer twee in de stand noemen. Het had genoeg aan een sterke eerste helft tegen AS Eupen om met 0-2 te winnen.

Dat Eupen een mindere dag kende, mag gerust een understatement genoemd worden. In de eerste minuut kreeg Didier Lamkel Zé een bijzonder groot cadeau op de nul, dat hij uiteindelijk niet uitpakte. Hij trapte de bal naast.

Even later kon Gouden Schoen Lior Refaelov na een knappe actie en op assist van Pieter Gerkens dan toch voor het openingsdoelpunt zorgen. Eupen kreeg via Julien Ngoy wel nog een goede kans, maar het was toch Antwerp dat kon blijven vieren.

Een gigantische misser van Théo Defourny gaf Seck de mogelijkheid om de 0-2 in doel te knikken. Eupen-coach San José foeterde langs de lijn en leek al te beseffen dat deze partij al zo goed als verloren was.

Uiteindelijk kregen we wel nog een genietbaar slot van de wedstrijd, met twee ploegen die aanvallend voor de dag bleven komen. Eupen kreeg meermaals een kans op de aansluitingstreffer, maar de bal wilde niet in doel.

Voor Antwerp kwamen er ook wat kansje. Antwerp wist via Lamkel Zé uiteindelijk nog te scoren, maar zag dat afgekeurd worden vanwege buitenspel. Het bleef 0-2, waardoor Antwerp tijdelijk over Genk is gesprongen in de stand.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws