Mignolet zwaait met lof naar Belgische collega: Hij maakt erg goed seizoen door

Mignolet zwaait met lof naar Belgische collega: "Hij maakt erg goed seizoen door"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 22:36ma 18-01-2021 om 22:36

Simon Mignolet haalde de laatste vijf in de verkiezing voor de Gouden Schoen, maar kon uiteindelijk niet tippen aan jongens als Paul Onuachu, Raphaël Holzhauser of laureaat Lior Refaelov. Volgens sommige waarnemers krijgen doelmannen te weinig erkenning voor hun werk. Daar is Mignolet het zelf niet helemaal mee eens.

Het blijft wachten op een opvolger voor Michel Preud'homme, die eind jaren '80 nog steeds als laatste sluitstuk met het kleinood mocht pronken. "Een keeper moet veel punten krijgen van de analisten en de journalisten. Je weet dus wat je de volgende keer moet doen", lacht Mignolet met de journalist van RTBF. "Het is moeilijk om de prijs te veroveren, vooral met Club Brugge, waar er veel spelers rondlopen die punten afsnoepen. Ik geloof dat dat normaal is."

De minzame Mignolet heeft ook oog voor mogelijke opvolgers in ons land. "Arnaud Bodart maakt een erg goed seizoen door bij Standard, maar ook met de beloften van de Rode Duivels. Ik vind dat er veel talent rondloopt in de Jupiler Pro League, met ook enkele jongeren daarbij die aan de deur kloppen, zoals Bodart", spreekt Mignolet lovend.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij de komende vijf jaar een doelman de Gouden Schoen winnen?

Ja
37%
Nee
63%
(125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws