Referee Department spreekt steun uit na rode kaart voor Anderlecht

Referee Department spreekt steun uit na rode kaart voor Anderlecht

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 11:15ma 18-01-2021 om 11:15

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 11:19ma 18-01-2021 om 11:19

Vrijdagavond was er heel wat commotie in Eupen na de rode kaart van Kemar Lawrence. Vooral Anderlecht-coach Vincent Kompany vond dat een overdreven sanctie. Bertrand Layec, die verantwoordelijk is voor de VAR, steekt zijn refs echter een hart onder de riem. 

Layec geeft in een bericht op WhatsApp aan dat hij akkoord gaat met de beslissing om rood te geven. Het Nieuwsblad heeft het bericht kunnen lezen dat hij naar alle refs heeft gestuurd.

'De PRD (Professional Referee Department) wil duidelijkheid scheppen over de situatie in de wedstrijd in Eupen', staat daarin te lezen. 'In de 37ste minuut komt een speler van Anderlecht met een hoge intensiteit en snelheid met beide voeten en gestrekte benen van de grond geheven, in op de tegenstander. Zoals jullie weten heeft de PRD altijd aanbevolen om te focussen op deze gevaarlijke fases en verwacht ze de rode kaart. Dit was een beslissing die gemakkelijk te verdedigen was.'

De refs van afgelopen vrijdag hoeven zich dus absoluut geen zorgen te maken. 'Door de impact, de snelheid en de intensiteit van de tackle steunt de PRD volledig de VAR-interventie en de uiteindelijke beslissing', besluit Layec nog. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws