'Bij Beerschot zijn ze niet blij, maar dit is niet de grootste catastrofe'

'Bij Beerschot zijn ze niet blij, maar dit is niet de grootste catastrofe'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 19:28zo 17-01-2021 om 19:28

Hernan Losada verhuist -hoogstwaarschijnlijk- naar het Amerikaanse DC United. De overstap zal officieel worden aangekondigd na de match van Beerschot tegen Club Brugge. Volgens Peter Vandenbempt zal niet iedereen op Het Kiel even rouwig zijn om het vertrek van de Argentijn. 

"Bij Beerschot zijn ze natuurlijk niet blij met dit vertrek, maar het is ook niet de grootste catastrofe van de voorbije jaren', oppert de analist van Sporza. 'Dat er ruis op de lijn zat, is te sterk uitgedrukt, maar het leefde al een tijdje in de club dat het wel heel veel 'de grote Hernan Losada-show' was.'

'Hij nam alle credits voor zich en alle lof straalde op hem af en niet op zijn staf. Dat is anders dan een Marc Brys bij OHL, die zijn assistenten wel vaak bij het succes betrekt. In de spelersgroep wekte dat af en toe wrevel op, maar een groot probleem was dat nu ook weer niet. Alleen komen kleine irritaties naar boven als het wat minder gaat.

Op Het Kiel moeten ze nu wel op zoek naar een opvolger voor hun succestrainer. Volgens Vandenbempt moeten ze zeker niet over één nacht ijs gaan. 'Met Will Still en Frank Dauwen hebben ze toch mensen met metier en een beetje ervaring om een korte periode te overbruggen. Ik kan me ook voorstellen dat Beerschot voor een coach uit binnen- of buitenland bijzonder interessant is. Het is een club met geld, dus er zijn toch wat mogelijkheden', besloot Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws