VP-Analyse: Zure Kums, sterke Mbokani en Beiranvand-time bij KAA Gent - Antwerp

VP-Analyse: Zure Kums, sterke Mbokani en Beiranvand-time bij KAA Gent - Antwerp

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 15:36zo 17-01-2021 om 15:36

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 15:39zo 17-01-2021 om 15:39

Zondagmidddag gaven KAA Gent en FC Antwerp partij aan elkaar. Antwerp trok aan het langste eind in een zwakke wedstrijd met ups maar vooral veel downs.

Weinig kansen
Wie graag aanvallend voetbal ziet - zowat elke voetballiefhebber dus - moest niet naar KAA Gent - Antwerp kijken. Vooral in de eerste helft zagen we zo goed als geen kansen. Verdedigen primeerde, aanvallen was een bonus. Hopelijk geven Vanhaezebrouck en Vercauteren deze week offensieve trainingen.

Zure Kums
Sven Kums zal wellicht de zuurste nasmaak hebben van deze wedstrijd. Hij miste vroeg in de tweede helft een strafschop. Dat lag niet meteen aan de basis van het verlies, maar zorgde er wel voor dat Antwerp in de wedstrijd bleef. Een jammerlijke misser dus.

Mbokani is een must
Vorige week zagen we hoe Koji Miyoshi ploeterde tegen de defensie van KV Mechelen. Met Mbokani zagen we een echte spits die duels wint, en ze vooral aangaat. De druk op de defensie van KAA Gent bleef hoog, en zo zorgde Mbokani met onder meer zijn balvastheid mee voor de zege.

Beiranvand-time
Beiranvand legt de critici het zwijgen op. De Iraanse goalie pakte uit met fantastische save in de tweede helft, en stelde zo de Antwerpse zege veilig. De doelman werd - anders dan vorige speeldag - nooit in verlegenheid gebracht. Hij straalde rust en zelfvertrouwen uit. Een knappe metamorfose.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws