Toch nog winst voor KV Kortrijk en Genk? Forfaitscores zijn mogelijk

Toch nog winst voor KV Kortrijk en Genk? Forfaitscores zijn mogelijk

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 21:44za 16-01-2021 om 21:44

De hevige sneeuwval heeft voor moeilijke wedstrijden gezorgd in de JPL, maar mogelijk ook voor enkele forfaitscores. Eerder raakte bekend dat KRC Genk enkel onder voorbehoud speelde tegen Moeskroen. Ook KV Kortrijk deed dat tegen KV Oostende, wat voor grote gevolgen kan zorgen.

Zowel KV Oostende als Moeskroen hebben geen veldverwarming en gebruiken dus een zeil om de sneeuw van het veld te houden. Dat moet om praktische redenen echter enkele uren voor het begin van de partij van het veld worden gehaald. Wanneer het dus nog steeds sneeuwt, kan het veld ook ondergesneeuwd raken zoals deze speeldag het geval was.

Genk én KV Kortrijk besloten uiteindelijk om de wedstrijd onder voorbehoud te spelen. De clubs moeten nu nog een klacht neerleggen en kunnen, als ze gelijk krijgen, de wedstrijd uiteindelijk nog met een forfaitscore winnen.

Dat valt ook te lezen in het bondsreglement op in artikel B6.117
'Indien de bezoekende club aanvaardt onder voorbehoud te spelen, maakt ze dit voorbehoud op uitdrukkelijke wijze en de ingeroepen redenen aan de scheidsrechter kenbaar. Ze doet dit minstens 20 minuten vóór het aanvangsuur van de wedstrijd, opdat de mogelijke verbeteringen gebeurlijk nog onmiddellijk zouden kunnen uitgevoerd worden', klinkt het.

'Wanneer een club voorbehoud maakt of een klacht op het wedstrijdblad formuleert, ontslaat zulks haar niet van de verplichting om een vordering in te dienen in de vorm en termijn voorzien in het bondsreglement. Indien de bevoegde instantie beslist dat de ongeschiktheid waaraan niet verholpen kon worden, de uitslag van de wedstrijd heeft beïnvloed, wordt de forfaitscore aan de bezoekende club toegekend', valt er te lezen.

Of Genk en KV Kortrijk ook gelijk zullen krijgen, is nog maar de vraag. Beide partijen konden zonder te worden stilgelegd ook gewoon worden afgewerkt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws