De Ligt test weer positief en moet ook cruciale Derby d'Italia overslaan

De Ligt test weer positief en moet ook cruciale Derby d'Italia overslaan

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 15:34za 16-01-2021 om 15:34

Matthijs de Ligt moet ook de Derby d'Italia van zaterdagavond aan zich voorbij laten gaan. De stopper uit Abcoude testte vorige week positief op het coronavirus en heeft ook deze week een positieve test afgeleverd.

De Ligt moest de competitiewedstrijd tegen Sassuolo (3-1 overwinning) en de bekerzege op Genoa (3-2) al aan zich voorbij laten gaan en zal nu ook de belangrijke uitwedstrijd bij Inter vanaf de bank moeten bekijken. Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd maakte trainer Andrea Pirlo bekend dat de Nederlander nog steeds niet bij de selectie mag aansluiten.

Dat is een hard gelag voor de voormalig Ajacied, die dit seizoen zijn waarde voor La Vecchia Signora bewees en op weg leek om onbetwist basisspeler te gaan worden. Merih Demiral, de jonge Turk die de concurrentiestrijd van De Ligt verloor, kreeg de afgelopen wedstrijden de voorkeur en zal zaterdagavond waarschijnlijk ook de positie naast Leonardo Bonucci gaan innemen.

Pirlo liet op de persconferentie optekenen dat hij niet verwachtte dat de afwezigheid van De Ligt tot problemen zou gaan leiden. "Hij is een belangrijke speler, maar we hebben grote kampioenen die zijn rol op zich kunnen nemen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws