Dost is allicht de beste spits tegen wie ik ooit gespeeld zal hebben

"Dost is allicht de beste spits tegen wie ik ooit gespeeld zal hebben"

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 11:45za 16-01-2021 om 11:45

Bast Dost gaf op de vorige speeldag al zijn visitekaartje in de Jupiler Pro League af. Bij zijn debuut voor Club Brugge scoorde de Nederlander tegen STVV. Dit weekend speelt Club Brugge tegen Beerschot. Bij de Ratten hoopt Jan Van den Bergh Dost van een nieuw doelpunt te houden.

Dost staat garant voor doelpunten. "En die goals maakte hij tegen de grootste ploegen in Europa, hè. Niet tegen Janneke en Mieke”, stelt Van den Bergh in Sportwereld. "Hij is gewoon een fantastische voetballer en allicht de beste spits tegen wie ik ooit gespeeld zal hebben. Voor zenuwen zorgt dat niet. In deze competitie lopen veel goede aanvallers rond. Elke wedstrijd is het een lijf-aan-lijfgevecht, of je nu tegen Dost staat of tegen een andere speler."

Kunnen de spelers van Beerschot voorkomen dat Bost scoort? Ze hebben alvast een plan. "Je moet ervoor zorgen dat er altijd iemand in zijn buurt is, in de box moet je altijd één op één staan. Daar is hij dodelijk en mag je hem geen halve meter geven. Niet eenvoudig, hij is zo intelligent dat hij bijna altijd wel een gaatje weet te vinden."

Van den Bergh is duidelijk, met Dost ben je nooit klaar. "Zelfs als je denkt dat hij niet bij de bal kan, moet je op je hoede zijn. Zulke spitsen trekken verloren ballen toch nog aan. Het wordt ook belangrijk om de centers eruit te halen. Al is dat met jongens als Lang en Diatta geen sinecure."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Scoort Dost tegen Beerschot?

Ja
80%
Nee
20%
(211 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws