Coronaproblemen? ‘Ashimeru gaat meteen in quarantaine bij Anderlecht’

Coronaproblemen? ‘Ashimeru gaat meteen in quarantaine bij Anderlecht’

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 14:11wo 13-01-2021 om 14:11

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 10:45do 14-01-2021 om 10:45

RSC Anderlecht heeft de huurdeal van Wajeed Ashimeru afgerond. De middenvelder komt over van RB Salzburg, dat meldt paars-wit op de officiële kanalen. Er werd ook een aankoopoptie van 2,5 miljoen euro bedongen.

De centrale middenvelder had vooral een reserverol bij RB Salzburg, maar daarin was hij ook al goed voor vijf assists in dertien wedstrijden. Bij Anderlecht moet hij onder Vincent Kompany wel een belangrijke rol gaan spelen. Ook Granada, Bordeaux, Kopenhagen, Midtjylland en FC Köln waren naar verluidt geïnteresseerd.

Dat hij een belangrijke rol bij Anderlecht zal krijgen zou de doorslag hebben gegeven. Ashimeru is een dynamische middenvelder die zowel als nummer tien als box-to-box kan worden gebruikt. De aankoopoptie bedraagt volgens Het Nieuwsblad afhankelijk van enkele voorwaarden om en bij de 2,5 miljoen euro. Vervolgens ligt er meteen een contract voor vier jaar klaar.

Update: Volgens La Dernière Heure is winteraanwinst Majeed Ashimeru meteen in quarantaine gegaan. Anderlecht huurt de middenvelder met een aankoopoptie, maar zal nog niet kunnen beschikken over Ashimeru. ‘Volgens Ghanese bronnen heeft hij de Covid, maar dit is niet bevestigd door Anderlecht. De speler komt rechtstreeks uit Ghana’, klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede transfer?

(332 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws