Referee Department oordeelt: 'Nmecha (Anderlecht) komt goed weg tegen OHL'

Referee Department oordeelt: 'Nmecha (Anderlecht) komt goed weg tegen OHL'

11-01-2021 16:57
33

RSC Anderlecht verloor zondag met 1-0 van Oud-Heverlee Leuven. In het slot van de partij hoopte paars-wit op een strafschop, maar die kreeg het niet. Een juiste beslissing zegt ook het Referee Department.

In de 85e kreeg Oud-Heverlee Leuven een strafschop. Via de penalty kon OHL het enige doelpunt van de partij scoren. Voor de thuisploeg ging de bal terecht op de stip meent het Referee Department. 'De scheidsrechter fluit onmiddellijk voor strafschop. De VAR bekijkt beelden en bevestigt de beslissing. Het Referee Department gaat volledig akkoord met de beslissing van de scheidsrechter', klinkt het.

In de absolute slotfase hoopte ook Lukas Nmecha een strafschop te krijgen. Ditmaal werd er niet gefloten. Wederom terecht vindt het Referee Department dat ook nog van mening is dat Nmecha een straf had moeten krijgen. "De aanvaller controleert de bal eerst met de borst en daarna vrijwillig vallen met een OHL speler Vaclav Jemelka (nr 2) in de rug. De scheidsrechter laat terecht verder spelen. Het Referee Department verwacht in deze situatie een indirecte vrije trap en een gele kaart voor Lukas Nmecha voor simulatie', is het oordeel.