'Meer dan genoeg talent bij Anderlecht, hopelijk komt het er niet uit tegen ons'

'Meer dan genoeg talent bij Anderlecht, hopelijk komt het er niet uit tegen ons'

09-01-2021 23:43
2

Oud-Heverlee Leuven ontvangt zondag RSC Anderlecht op Den Dreef. Na nederlagen tegen KV Oostende en KV Mechelen willen de Leuvenaars weer punten pakken. Marc Brys zal met zijn ploeg dan ook op zoek gaan naar de overwinning.

"Anderlecht zal zich zeker niet ingraven. Wij gaan dat uiteraard ook niet doen. We zullen met open vizier strijden, zonder naïef te zijn natuurlijk", zegt de coach van Oud-Heverlee Leuven op de clubsite.

Brys ziet wel veel talent rondlopen bij Anderlecht. "Het wordt opletten geblazen voor Nmecha, maar ook voor de snel opkomende backs. Talent zit er meer dan genoeg bij Anderlecht. Dat talent moet nu bevestigen. Hopelijk gebeurt dat niet tegen ons", klinkt het.

Volgens Brys zijn die talenten ook alleen maar gegroeid de laatste maanden. "Die jonge, talentvolle spelers ontbolsteren zich omdat ze wedstrijdminuten maken en daardoor naar een hoger niveau groeien. Dat geldt overigens niet enkel op individueel vlak. Anderlecht heeft ook als team vooruitgang geboekt. Daar zal de coach wel voor iets tussen zitten", aldus Brys.