Moet Anderlecht nieuwe jeugdspeler laten vertrekken? ‘Topclubs staan in de rij’

Moet Anderlecht nieuwe jeugdspeler laten vertrekken? ‘Topclubs staan in de rij’

06-01-2021 12:00
26

Anderlecht staat in eigen land al jaren bekend om zijn uitstekende jeugdopleiding, die reputatie kennen ze in het buitenland echter ook maar al te goed. Het is dan ook geen verassing dat buitenlandse topclubs regelmatig azen op Anderlecht-talent, deze keer staat de veertienjarige Julien Duranville in de schijnwerpers.

Door zijn leeftijd kan Duranville nog geen profcontract tekenen bij Anderlecht, het stelt de club in een lastige situatie. Volgens La Dernière Heure is er namelijk bijzonder veel buitenlandse interesse in de jonge flankaanvaller. Zonder profcontract kan Anderlecht Duranville echter maar weinig in de weg leggen, het is dus zaak om de jongeling te overtuigen van het Anderlecht-project.

Duranville wordt overigens vergeleken met Dodi Lukebakio. ‘Hij is een snelle flankaanvaller die beschikt over een uitstekende dribbel, in dat opzicht doet hij wat denken aan Lukebakio. Het is nog geen Jeremy Doku maar ik vind hem bijvoorbeeld wel sterker dan Francis Amuzu op die leeftijd’, aldus jeugdtrainer Mo Ouahbi.