Van Ranst is bijzonder kritisch, Antwerp komt meteen met sterke reactie

Van Ranst is bijzonder kritisch, Antwerp komt meteen met sterke reactie

05-01-2021 14:08
16

Bij Royal Antwerp FC kreeg men de nieuwe kritiek van Marc Van Ranst dinsdag ook te horen. De viroloog fronste de wenkbrauwen na de aanstelling van Frank Vercauteren en diens komst naar België vanuit Rusland. Antwerp pareert de kritiek.

Vercauteren, die maandagavond werd aangesteld als de opvolger van Ivan Leko, verbleef in Rusland en werd met het privévliegtuig van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens naar België gevlogen. Niet naar de zin van viroloog Van Ranst, die andermaal uithaalde.

Bij Antwerp nuanceert men die kritiek nu. "Vercauteren is op 2 januari negatief getest en heeft een zakelijke reis naar België gemaakt. Dinsdagochtend is er onmiddellijk overleg geweest met de Pro League", klinkt het bij Sporza.

"Onze coach is dinsdag enkel en alleen op de club voor een bloedafname, een nieuwe covidtest en een online persconferentie met volledige inachtname van de social distancing. Hij verblijft tot nader order in quarantaine. Alles is in volledig overleg met de Pro League", aldus Antwerp.

Een antwoord waar Van Ranst ook vrede mee nem. "Prima. Toen ik een uurtje geleden met de Pro League telefoneerde, was dat nog allemaal niet in orde", gaf hij kort aan.