'Tau op weg naar vertrek bij Anderlecht, Vlap aast op een nieuwe kans'

'Tau op weg naar vertrek bij Anderlecht, Vlap aast op een nieuwe kans'

04-01-2021 08:44 Laatste update: 08:49
11

RSC Anderlecht is begonnen aan de trainingen en hoopt in 2021 te kunnen overtuigen. Dat doet het mogelijk met een nieuwe nummer tien in de basis.

Bij de eerste trainingen werd Percy Tau nog niet gezien. De Zuid-Afrikaan tekende niet present en lijkt nog steeds op weg naar de uitgang. Volgens Het Nieuwsblad gaan ze er bij Anderlecht ook vanuit dat Tau nog een Engelse werkvergunning krijgt en binnenkort aansluit bij Brighton & Hove Albion FC.

Als Tau vertrekt, heeft Anderlecht ook een nieuwe spelverdeler nodig. Dat kan Yari Verschaeren nog niet worden. De jonge middenvelder loopt nog steeds rond op krukken en moet nog even wachten op zijn terugkeer op het veld. Het opent de kans voor Michel Vlap om zich door te zetten.

Nieuwe kans?
De Nederlander kwam dit seizoen nog niet al te vaak aan bod, maar blijft geloven in zijn doorbraak bij paars-wit. Vlap ziet zichzelf dan ook de nieuwe spelverdeler van Anderlecht worden en hoopt op een nieuwe kans van trainer Vincent Kompany.

De 23-jarige Vlap zal dan wel beter moeten presteren. Dit seizoen kwam hij in amper zeven partijen aan bod, met geen enkel doelpunt of assist als resultaat. Op tien januari begint Anderlecht aan het nieuwe kalenderjaar met een bezoek aan Oud-Heverlee Leuven. Mét Vlap in de basis?