'Begrijp niet dat ze in 'stadje' Brugge denken weg te geraken met twee stadions'

'Begrijp niet dat ze in 'stadje' Brugge denken weg te geraken met twee stadions'

02-01-2021 14:46
93

Het is de bedoeling dat Club Brugge binnenkort het Jan Breydelstadion inruilt voor een nieuwe thuishaven. Ook voor Cercle Brugge moet er een oplossing komen. Volgens journalist Hans Vandeweghe zijn twee stadions in Brugge evenwel een utopie.

Club Brugge heeft grote plannen. De journalist van De Morgen snapt dat, maar ziet praktische problemen opduiken. "Ik begrijp dus niet, dat men in Brugge denkt dat een stadje als Brugge – want het is een stadje, ik zeg soms een dorp met water rond – twee stadions kan bouwen en daar op het gebied van ruimtelijke orde mee weggeraakt. Daar was al een veroordeling voor. Er wordt te veel open ruimte ingenomen voor het voetbal", aldus Vandeweghe bij Focus WTV. 

"Er is momenteel zoiets als een betonstop dat we aan het afkondigen zijn. Dan gaan dus voor een club (sec.) als Cercle Brugge een stadionnetje zetten en voor club als Club Brugge een stadion. Club Brugge mag een nieuw stadion hebben. Die moéten een nieuw stadion hebben, maar moet dat op de locatie waar het nu is? Dat lijkt mij heel moeilijk."

Het zou nog wel eens een tijd kunnen duren alvorens de eerst steen gelegd wordt. "Met de omwonende van de Lange Molenstraat gaan ze nog miserie hebben. Moet dat dan ergens anders? Volgens mij is er wel nog open ruimte te vinden, maar dan gaan ze het heel goed moeten aanpakken. Niet op de manier van nu. Het is ook hun eigen schuld."