Strenge Degryse geeft Hazard deels op: Eden dacht dat het vanzelf zou gaan

Strenge Degryse geeft Hazard deels op: "Eden dacht dat het vanzelf zou gaan"

02-01-2021 11:40
11

Eden Hazard duikt voor de tweede opeenvolgende keer het jaar van de waarheid in. Sinds zijn overstap naar Real Madrid haalde de Rode Duivel eigenlijk zelden tot nooit zijn topniveau, mede door een resem aan blessures. Marc Degryse heeft niet al te veel hoop op beterschap.

"Hazard heeft niet de bezetenheid van De Bruyne of Lukaku", stelt Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Eden is in 2019 bij Real aangekomen met overgewicht. Dan volgde de ene blessure na de andere. Maar het begon inderdaad met het feit dat hij in Real Madrid niet de instelling had die bij de echte top hoort. Dat is zijn natuur."

Zijn immer ontspannen houding werd lang gezien als één van de grote troeven van Hazard. "Ik geloof niet dat stress de oorzaak is van zijn blessures", beaamt Degryse. "Als er één is die geen last heeft van stress, is het Hazard. Dat is zijn persoonlijkheid op het veld. Dat hij creatief is, dat hij speelt alsof hij in zijn tuin staat."

Chelsea is geen Real
Hazard leerde het klappen van de zweep bij Chelsea FC. Daar was hij echter de grote ster. "Real Madrid is toch anders", weet Degryse. "Eden dacht dat het allemaal vanzelf zou gaan. Als het bij Chelsea goed ging, dan bij Real ook wel. Neen. Hazard is ook al 29 - nu zit hij in de miserie."

"Anderhalf jaar op de sukkel met blessures is lang", schat Degryse de toekomst donker in. "Om weer de beste Hazard te worden heeft hij een nieuwe voorbereiding nodig. Die krijgt hij niet. Hij moet iedere keer terugkomen als hij nog niet helemaal fit is. Je weet hoe dat gaat: 'Kom, we hebben je nodig.'"