'Hazard wilde het shirt van Anderlecht dragen, maar Dury smeet de deur dicht'

'Hazard wilde het shirt van Anderlecht dragen, maar Dury smeet de deur dicht'

02-01-2021 10:48
18

Thorgan Hazard maakt nu al enkele jaren het mooie weer in de Bundesliga. Daar mag SV Zulte Waregem best trots op zijn, aangezien de Rode Duivel zijn doorbraak beleefde aan de Gaverbeek. In die periode had zijn sportieve toekomst ook bij RSC Anderlecht kunnen liggen, tot Francky Dury een stokje stak voor een transfer.

De flirt tussen Anderlecht en Hazard is een publiek geheim, maar La Dernière Heure doet de ware toedracht nog eens uit de doeken. Na zijn boerenjaar bij Essevee wilde RSCA Hazard koste wat kost inlijven. Dat klonk Patrick Decuyper, destijds de sterke man in Waregem, als muziek in de oren. De gewezen bestuurder had voornamelijk een mooie transfersom op het oog.

Ook Hazard gaf zelf aan dat hij een overstap naar Brussel wel genegen was. Eén man vond dat idee echter onaanvaardbaar: Dury. Het boegbeeld van de club, die altijd al een belangrijke stem heeft gehad in het transferbeleid, oordeelde dat het op sportief vlak beter zou zijn om Hazard te verpatsen aan een buitenlandse club. Uiteindelijk zou Dury gelijk krijgen. Borussia Mönchengladbach kaapte Hazard weg, onder de neus van Anderlecht.