Courtois open over moeilijke periode van kritiek: “Ik ben daar vrij immuun voor”

Courtois open over moeilijke periode van kritiek: “Ik ben daar vrij immuun voor”

29-12-2020 16:45
3

Thibaut Courtois heeft het niet altijd gemakkelijk gehad in Spanje. De doelman van Real Madrid kreeg een periode geregeld harde kritiek vanuit de pers. Tegenover Sporza spreekt de Rode Duivel open over de situatie.

"Ik ben daar vrij immuun voor”, begint Courtois. “Vorig jaar heb ik inderdaad een moeilijke periode gehad en kreeg ik hier in Spanje veel kritiek, niet altijd terecht. Die kritiek komt wel tot mij, maar ik lees niet alles. Mijn perschef filtert het nieuws, zodat ik weet uit welke richting de wind waait.”

“De grootste fout van jonge voetballers is dat ze op de sociale media kijken wat er over hen geschreven wordt”, vervolgt Courtois. “Maar je voelt je daar alleen slecht door. Als je je dat gaat aantrekken, ga je daaraan dood. Je kop wordt zot als je alles moet geloven wat er in de krant staat. Iets zal er wel van waar zijn, maar zoveel zeker niet.”

Courtois weet waar zijn minpunten liggen. “Ik weet het zelf ook wel als ik het beter had kunnen doen. Als je voelt dat het goed gaat op de training moet het er in de wedstrijd ook uitkomen. Ik houd rekening met wat mijn trainers, keeperstrainers en ploegmaats zeggen. Als je daar vertrouwen van voelt, is er geen probleem. Dat vertrouwen heb ik altijd gehad van Zidane, ook vorig jaar."