Update: Ecuadoraanse aanwinst KRC Genk krijgt groen licht en vliegt naar België

Update: Ecuadoraanse aanwinst KRC Genk krijgt groen licht en vliegt naar België

28-12-2020 11:09 Laatste update: 09-01-2021 10:25
23

KRC Genk en Angelo Preciado hebben een akkoord. De rechtsachter komt over van het Ecuadoraanse Independiente del Valle, dat meldt Het Belang van Limburg. Na veel papierwerk mag hij nu ook vertrekken richting België.

KRC Genk zoekt al langer op de Zuid-Amerikaanse transfermarkt. Deze keer kregen ze flink wat concurrentie van onder meer Boca Juniors voor rechtsachter Angelo Preciado. De Limburgers halen de 22-jarige Ecuadoraan toch binnen. Zo lijkt er al snel een opvolger voor de vertrekkende Maehle gevonden te zijn. 

KRC Genk reageert opgelucht: "Onder voorbehoud van slagen in zijn medische testen kan Preciado (22) een contract tekenen tot midden 2023 met een optie op twee bijkomende seizoenen. KRC Genk stelt alles in het werk om Angelo Preciado snel naar België te laten overvliegen, maar is hierbij ook afhankelijk van de medewerking van de verschillende bevoegde instanties."

Update 31/12: Het Belang van Limburg laat vandaag weten dat het nog even wachten is op Preciado. De aanwinst van Genk moet via Peru naar Europa vliegen, maar door de coronacrisis loopt dat lang niet zo vlot. 'Het is koffiedik kijken wanneer hij in ons land zal neerstrijken', aldus het dagblad.

Update 9/1: Preciado heeft groen licht gekregen van de autoriteiten, dat meldt Het Belang van Limburg. 'De Ecuadoraanse international vliegt mogelijk al vandaag, ten laatste zondag vanuit Ecuador naar ons land.' Zo wordt hij, samen met aanwinst McKenzie volgende week voorgesteld.