'Leko heeft monsterbod op zak van Shanghai SIPG, kans op vertrek heel groot'

'Leko heeft monsterbod op zak van Shanghai SIPG, kans op vertrek heel groot'

27-12-2020 19:24
24

Ivan Leko heeft hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd achter de rug als coach van Royal Antwerp FC. De 42-jarige Kroaat heeft volgens Het Nieuwsblad een heel aanlokkelijk aanbod gekregen van Shanghai SIPG.

Er werd eerder gewag gemaakt van interesse van Guangzhou R&F -de ploeg van Mousa Dembélé- maar het zou Shanghai SIPG zijn die Ivan Leko komt wegplukken bij de Great Old met een heel lucratief contract.

Leko wilde na de overwinning tegen Charleroi niets bevestigen, maar ontkennen deed hij eveneens. "Ik heb altijd genoten van mijn tijd hier, maar wat in de toekomst moet gebeuren zal dan gebeuren", verklaarde Leko.

Shanghai werd in 2018 nog landskampioen, maar eindigde vorig jaar pas vierde in de Chinese Super League. Momenteel zit Vitor Pereira nog op de trainersbank, maar hij zou dus snel plaats moeten ruimen voor Leko.

Ondertussen zijn Luciano D'Onofrio en Paul Gheysens alvast op zoek naar een opvolger. De sportieve baas heeft een voorkeur voor Marc Wilmots, maar de Antwerp-voorzitter ziet dat niet zitten, net als veel supporters.