Oude bekenden twijfelen niet aan Bas Dost: Hij zal zeker slagen bij Club Brugge

Oude bekenden twijfelen niet aan Bas Dost: "Hij zal zeker slagen bij Club Brugge"

26-12-2020 13:18
7

Club Brugge verraste vriend en vijand door op kerstdag een principesakkoord bekend te maken met Bas Dost. De Nederlandse spits staat gekend in Europa voor zijn neus voor doelpunten. Club Brugge heelt de spits weg uit Frankfurt voor 4 miljoen euro en hij tekent voor anderhalf jaar. Oude bekenden waarmee Bas Dost gewerkt heeft zien hem slagen.

Dost toonde zich altijd en overal een garantie op goals, bijna vijftig Bundesliga-doelpunten, Champions League ervaring, topscorer in de Eredivisie, Nederlands international … Het zijn slechts enkele van de prestaties waar Dost mee kan uitpakken. De Nederlander liet mooie dingen zien bij onder meer Wolfsburg, Sporting Lissabon en Eintracht Frankfurt. Wat hij volgens vertrouwelingen ook voor Club Brugge zal doen.

"Bas zal hier sowieso slagen", weet ex-ploegmaat en drievoudig Rode Duivel Brian Vandenbussche, die zag hoe Dost Heerenveen in 2012 met 32 goals richting Europa trapte: "Hij toont inzet, hij jaagt, hij loopt achter iedere bal én hij scoort nog eens goals ook: de fans zullen zeker van hem houden. Dit kan nauwelijks misgaan. Voor zijn man komen is zijn specialiteit: scoren op lage of hoge voorzetten doet-ie aan de lopende band. Of hij in Brugge ook goed zal aarden? Zeker, het is een sympathieke gast. Een échte winnaar ook. Op training ging het er soms héél hard aan toe. Hij gaat altijd door in de duels. Naast het veld kan je er echt niets op zeggen - Bas is een goeie kerel. Club heeft écht een heel goeie, beredeneerde transfer gedaan", zegt Vandenbussche aan Het Laatste Nieuws

Ook zijn voormalige trainer Ron Jans gelooft dat Dost zal slagen bij Club Brugge. "Bas zal ongetwijfeld in Brugge passen. Hij is zó gedreven, soms zelfs té gedreven. Zijn rol van druk zetten en werken, dat ging wel eens moeilijk in het begin. Hij was enorm gefocust op het 'spits zijn'. En als-ie niet scoorde, dan kon hij wel eens lastig zijn op zichzelf. We hebben onze robbertjes uitgevochten, maar ik ben heel trots op hem. Sindsdien heeft hij zich als prof en als mens steeds meer ontwikkeld. Bas is ook, vergis je niet, enorm snel. Niet meteen op de eerste tien meter, maar wel op langere afstanden. Als er ruimte ligt, loopt hij de centrale verdedigers er gewoon uit wanneer de bal eerst naar de buitenspelers werd gespeeld. 'Hij is een pinch-hitter', zegt men hier vaak, maar hij kan ook in de omschakeling belangrijk zijn."