Kompany hoopt dat Anderlecht zich herpakt: Opnieuw het beste laten zien

Kompany hoopt dat Anderlecht zich herpakt: "Opnieuw het beste laten zien"

24-12-2020 16:45
8

Anderlecht kreeg vorige week een stevige tik dankzij de late nederlaag op het veld van Sporting Charleroi. Vincent Kompany hoopt dat zijn ploeg zich kan herpakken tegen Beerschot. De coach van paars-wit is verder ook tevreden dat hij vanaf nu vijf keer mag wisselen.

Tijdens een persconferentie verklaarde Kompany dat zijn ploeg klaar is voor het duel tegen Beerschot. "Ik heb me maandag niet kwaad gemaakt. Mijn stijl is simpel: ik vertrek vanuit het rationele en zoek vandaar uit naar oplossingen", vertelde de coach van paars-wit volgens Het Nieuwsblad. "We hebben een analyse gemaakt van die wedstrijd en getoond aan de spelers wat beter kon, maar tegelijkertijd hebben we ook gewezen op de goede zaken uit die match."

Er is momenteel nog een beetje onduidelijkheid of de match tegen Beerschot al dan niet zal doorgaan. "In mijn hoofd ga ik ervan uit dat die wedstrijd doorgaat", aldus Kompany. "Ik hoop ook dat hij door zal gaan en dat Beerschot over zo veel mogelijk fitte spelers zal beschikken. Dat er bij hen misschien jongens zullen ontbreken? Dat doet er niet toe. Ik moet mijn spelers voorbereiden op eender wie zal spelen bij Beerschot."

In de heenmatch ging Anderlecht op Het Kiel pijnlijk onderuit. "Ik heb me na die wedstrijd op Beerschot erg kwaad gemaakt in de kleedkamer. Maar ik geloofde ook dat er reden was voor die mindere prestatie. In de daaropvolgende wedstrijden heeft mijn team zich ook herpakt. Nu willen we ook zondag tegen Beerschot opnieuw het beste Anderlecht laten zien.”