Van den Brom hekelt overvolle kalender en ziet voordeel voor Club Brugge

Van den Brom hekelt overvolle kalender en ziet voordeel voor Club Brugge

21-12-2020 07:15
31

De Belgische clubs zitten met een overvolle kalender. Allemaal. Daar deden Ivan Leko (Royal Antwerp FC) en Philippe Clement (Club Brugge) hun beklag al over. Dat doet nu ook John van den Brom, coach van KRC Genk.

"Als ik die kalender bekijk, dan is die niet in ons voordeel, om het zacht uit te drukken", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Tussen 21 en 30 januari spelen wij vier matchen in tien dagen, telkens met amper twee dagen rust. Dat vind ik onvoorstelbaar. Andere ploegen komen er beter vanaf."

Ook bij Club Brugge deed men al beklag over de overvolle kalender. Zo moet Club Brugge in januari en februari ook nog in actie komen in Europa. Van den Brom reageert. "Oh ja? Heb je de kalender van Brugge bekeken dan? In die periode hebben ze na elke wedstrijd drie volle dagen rust. (Club Brugge heeft twee keer drie dagen en één keer twee dagen rust, red.)."

"We zitten met z'n allen in een moeilijke situatie, dat besef ik. Maar het gaat om de gezondheid van mijn jongens. Volgens mij had de competitieplanner geen petje van KRC Genk op toen hij dit op papier zette", besluit Van den Brom.