Op weg naar de heldenstatus? ‘Vanaken heeft iets te vieren tegen Mechelen’

Op weg naar de heldenstatus? ‘Vanaken heeft iets te vieren tegen Mechelen’

17-12-2020 11:00
34

Als alles volgens plan verloopt speelt Hans Vanaken donderdagavond zijn 200ste competitiewedstrijd voor Club Brugge. De middenvelder scoorde daarin al 62 keer, wat hem een plekje tussen de Brugse grootheden oplevert.

Sinds 2015 speelt Vanaken voor Club Brugge, in een recordtempo wist de middenvelder zich op te werken tot een steunpilaar van de club. 62 Competitiegoals later staat Vanaken ook al in de top-10 van beste schutters aller tijden, hij wordt omringd door iconen zoals Ceulemans, Verheyen en Degryse. De lijst wordt overigens aangevoerd door Raoul Lambert, hij wist maar liefst 215 keer te scoren voor zijn club.

Die eerste plek zal Vanaken wellicht niet bereiken, de Rode Duivel kan echter andere imposante statistieken voorleggen. Zo speelde hij 129 wedstrijden op rij voor Club, tegen KV Mechelen kan nummer 130 volgen. Sinds maart 2018 miste hij nog geen enkele competitiewedstrijd. Ook opvallend, in de play-offs miste hij nog geen enkele wedstrijd in Brugse loondienst. Vanaken staat er wanneer de belangen groot zijn.

Ook het palmares van Vanaken mag inmiddels gezien worden, in vijf jaar Club won hij twee gouden schoenen, drie landstitels en twee supercups. Voordien won hij ook al eens de beker van België met Lokeren.