KAA Gent pakt tegen Waasland-Beveren tweede zege op rij onder Vanhaezebrouck

16-12-2020 22:50 Laatste update: 23:04
10

KAA Gent heeft woensdagavond zijn tweede overwinning op rij geboekt onder Hein Vanhaezebrouck. De Buffalo's speelden een goede wedstrijd en wonnen makkelijk tegen Waasland-Beveren met 3-0.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en domineerde de volledige eerste helft, al waren de eerste kansen wel voor Waasland-Beveren. Heymans pakte uit met een pegel vanop afstand, maar de bal spatte uiteen op de onderkant van de lat. Bolat moest dan weer uitpakken met een knappe voetreflex op een poging van Koita. Gent reageerde en kreeg kansen via Bukari en Yaremchuk, maar de paal en Jackers stonden in de weg.

De Buffalo's bleven aandringen en kregen halfweg de eerste helft loon naar werken. Na een aanval via verschillende stationnetjes stuurde Odjidja de bal naar Castro-Montes. De rechtsachter bleef koel en schoof de 1-0 binnen. Gent ging verder op zijn elan. Jackers moest opnieuw twee keer ingrijpen bij pogingen van Yaremchuk. Bukari trapte opnieuw op de paal. Vlak voor de rust vloog de bal wel tegen de netten, maar Mohammadi stond buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd.

Waasland-Beveren begon gretiger aan de tweede helft, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Odjidja stuurde Bukari met een knappe bal richting de goal. De Ghanees was niet egoïstisch en legde de bal nog af voor spitsbroer Yaremchuk, die makkelijk kon scoren. Gent had zijn dubbele voorsprong eindelijk te pakken en ging over tot controle van de wedstrijd. Waasland-Beveren probeerde nog wel en kreeg enkele kansjes maar kon geen vuist meer maken tegen een sterke thuisploeg.

In de slotfase zette Bukari nog de kroon op het werk met de 3-0. De Buffalo's pakken dus hun tweede overwinning op rij onder Hein Vanhaezebrouck. Daardoor komt Gent naast KV Oostende op de tiende plaats in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren blijft onderin bengelen en ziet Zulte Waregem op gelijke hoogte komen.