'Meer dan Verschaeren en Amuzu is Sambi Lokonga het symbool van Anderlecht'

'Meer dan Verschaeren en Amuzu is Sambi Lokonga het symbool van Anderlecht'

16-12-2020 16:01
6

In het begin van het seizoen leken er nog twijfels te zijn bij Vincent Kompany, maar de laatste weken is Albert Sambi Lokonga uitgegroeid tot een belangrijke pion bij RSC Anderlecht. Ook tegen onder andere KRC Genk was de middenvelder overtuigen, vond ook Mo Messoudi.

In Sport/Voetbalmagazine is de analist bijzonder lovend over Sambi Lokonga. "Dat hij kan sjotten, wisten we al, maar nu begint Albert Sambi Lokonga ook volwassen te voetballen. Hij is de absolute leider van het paars-witte fort", klinkt het.

Sambi Lokonga is inmiddels zelfs (tijdelijk) aanvoerder geworden. "Een speler die voorop gaat in de strijd en de kapiteinsband waard is, met zijn stijlrijke tackles en nuttige overtredingen. Om de tegenstanders te overrompelen heeft Anderlecht op dit moment nog niet de ploeg, maar de inzet is bewonderenswaardig", klinkt het.

Volgens Messoudi is Sambi Lokonga dan ook dé toekomst van Anderlecht. "Dit is een speler die ik zou koesteren en op wie ik verder zou bouwen, als de financiële toestand het tenmins te toelaat. Veel meer dan Francis Amuzu en de onfortuinlijke Yari Verschaeren vind ik Sambi het symbool van het nieuwe Anderlecht", besluit Messoudi.