Nieuwe kalender is bekend: Cercle Brugge – Club Brugge donderdag om 18u45

Nieuwe kalender is bekend: Cercle Brugge – Club Brugge donderdag om 18u45

15-12-2020 18:20
5

De kalendercommissie heeft dinsdag een nieuwe speelkalender voor de maand januari in de Jupiler Pro League bekendgemaakt. Door het bekervoetbal zijn er heel wat veranderingen. De Brugse derby zal op een donderdag worden gespeeld.

De ploegen in de Jupiler Pro League mogen zich aan een drukke maand verwachten. Eerst is er nog een week winterstop. Daarna wordt het voetbal, voetbal en nog eens voetbal. In het tweede weekend wordt zoals eerder aangekondigd de 30e speeldag afgewerkt. Dinsdag legde de kalendermanager, in samenspraak met Eleven Sports, de speelmomenten vast voor speeldagen 21,22,23 en 25 van de Jupiler Pro League en speeldag 16 en 17 van de 1B Pro League.

Club Brugge start in januari met twee uitmatchen op zondag tegen respectievelijk STVV en Beerschot. Daarna volgt er voor Blauw-Zwart midweekvoetbal tegen KV Oostende. Dan is Blauw-Zwart weer aan de beurt op zondag. Ditmaal ontvangt het KRC Genk. Vervolgens is er de Brugse derby. Tegen Cercle Brugge start Blauw-Zwart op donderdag 28 januari om 18u45. Zondag 31 januari is er voor Club Brugge de afsluiter tegen Standard

De kalendercommissie heeft nog geen data voor de 1/16e finales van de Croky Cup, speeldagen 24, 26; 27 en 28 in de Jupiler Pron eb speeldagen 18-21 in de Proximus vastgelegd. Dat zal pas gebeuren op 12 januari. 

De kalender van alle ploegen kun je hier raadplegen