Coucke spreekt duidelijke taal over vertrek bij Anderlecht en verkoop van de club

Coucke spreekt duidelijke taal over vertrek bij Anderlecht en verkoop van de club

15-12-2020 06:58
7

Marc Coucke heeft het sinds zijn overname van RSC Anderlecht nog niet makkelijk gehad. De club boekt geen resultaten meer en de supporters hebben al flink wat kritiek gehad op de voormalige voorzitter van de club. Maar een verkoop? Daar denkt Coucke niet aan.

Na een al moeilijke periode nam Coucke de club over om Anderlecht aan meer successen te helpen. Daar is hij voorlopig niet in geslaagd. "Er is niets verkeerds aan om eens toe te geven dat ik dat bij Anderlecht niet goed gedaan heb", geeft Coucke aan in het Een-programma Het huis, geciteerd door Het Nieuwsblad. "Voor deze club, in deze voetbalwereld was ik niet de juiste persoon. Voetbal draait om resultaten en die waren er niet, hé."

Intussen heeft Coucke zichzelf teruggetrokken naar de schaduw en is Wouter Vandenhaute de voorzitter geworden. "Anderlecht verdient het dat we alles doen om deze club weer op zijn niveau te krijgen. Door allerlei omstandigheden uit het verleden, maar ook uit het heden staan we daar ver vanaf, maar we gaan dat keren. Ik denk dat Wouter Vandenhaute een betere voorzitter zal zijn dan ik", aldus Coucke.

De toekomst
Inmiddels is het de vraag wat de toekomst biedt. Er wordt al gespeculeerd over een overname van de club. "De mensen die rondvertellen dat ik wil verkopen, hebben ook een doel", dient Coucke van antwoord. "Of ik Anderlecht van de hand doe na een titel? Neen, ook niet na een titel", klinkt het duidelijk.

Al lijken heel wat supporters dat wel graag te zien gebeuren. Zo werd er - toen er nog fans in het stadion mochten - al meermaals 'Coucke buiten' gescandeerd. "Dat was moeilijk, ja. Dan weet je dat ze bedoelen dat ze beter voetbal en betere resultaten willen zien en dat dat met mij niet lukte. Toch doen we er alles aan om het tij te keren", besloot hij.