Clement looft Club Brugge na overwinning: Daardoor is Antwerp in de fout gegaan

Clement looft Club Brugge na overwinning: "Daardoor is Antwerp in de fout gegaan"

13-12-2020 16:45
5

Philippe Clement was uiteraard een gelukkige trainer na de overwinning van Club Brugge op het veld van Royal Antwerp FC (0-2). Hij zag vooral dat zijn ploeg de zege op De Bosuil zelf afdwong.

"Je probeert altijd de tegenstander in de fout te dwingen", vertelde Clement na de match aan Eleven Sports. "Vandaag hebben we dat gedaan met hoge pressing één tegen één. Daardoor zijn ze in de fout gegaan. Ik heb veel respect voor het werk van Ivan (Leko, red.), maar er zijn toch altijd details waarop je het extra moeilijk kan maken voor hen. Het is natuurlijk makkelijk praten na de de match, zeker als je een resultaat hebt gehaald, maar dat is toch wat wij altijd proberen."

"We zijn allebei coaches die willen aanvallen. Dat is allen maar goed voor het Belgische voetbal", vervolgde Clement. "Fouten maken hoort daarbij. Het enige puntje van kritiek dat ik mijn ploeg kan geven, is dat we meer moesten scoren. Maar dat zijn details. Ik ben tevreden en fier over de manier waarop we maturiteit en positieve agressiviteit hebben getoond", besloot de trainer van Blauw-Zwart.