Vanhaezebrouck hint naar transfers bij KAA Gent: Dan ga je jongens aanspreken

Vanhaezebrouck hint naar transfers bij KAA Gent: "Dan ga je jongens aanspreken"

12-12-2020 12:16
13

KAA Gent heeft in de Europa League voor een pijnlijke primeur gezorgd door als Belgische club voor het eerst met 0 op 18 achter te blijven. Hein Vanhaezebrouck weet waar één van de mankementen van zijn team ligt, zo vertelde hij in Het Laatste Nieuws.

Bij zijn terugkeer naar Gent zag Vanhaezebrouck al goede dingen, maar ook zaken die hem nu pas opvallen. "Er zijn dingen die bevestigd worden, maar er zijn ook dingen die anders zijn dan je dacht. Het is een brave groep. Ze missen misschien wel een beetje leiders. Er zit kwaliteit in deze groep, maar de communicatie kan beter. Dat wordt een challenge", klinkt het.

Vanhaezebrouck ziet in zijn kern weinig jongens met die kwaliteiten. "Dat is niet evident, omdat het voor een stuk te maken heeft met persoonlijkheid. Soms heb je één of twee leiders in een ploeg, maar als je die niet hebt, ga je meerdere jongens aanspreken. Dan vraag je van iedereen wat meer communicatie", besluit de Gent-trainer. Mogelijk gaan de Buffalo's tijdens de transferperiode op zoek naar spelers met leiderschap.