Club Brugge brengt officieel bericht: 'Voetbal centraal, niet naijver of sensatie'

Club Brugge brengt officieel bericht: 'Voetbal centraal, niet naijver of sensatie'

12-12-2020 10:08
66

Daags voor de kraker met Royal Antwerp FC heeft Club Brugge uitgehaald naar Het Laatste Nieuws. Die krant had een voorbeschouwend artikel gepubliceerd waarin vooral de woelige band tussen beide rivalen beschreven wordt. Club reageert daarop als door een wesp gestoken. Het plaatste een officieel bericht op haar website.

'Morgen is het RAFC - Club Brugge. Een wedstrijd tussen twee traditieclubs maar ook clubs van het heden, die beiden het Belgische voetbal prima hebben vertegenwoordigd in Europa League en de Champions League en dat na Nieuwjaar zullen voortzetten', staat te lezen op de Club-site.

'Twee clubs die de voorbije jaren op alle vlakken een mooi parcours hebben afgelegd. Met promotie, bekerwinst, titels en Gouden Schoenen tot gevolg. Met topspelers, toptrainers en vanuit een duidelijke beleidsvisie. Een visie waarbij voetbal centraal staat. Niet naijver, sensatie of persoonlijke afrekeningen.'

'Club betreurt dat de voetbalredactie van HLN daags voor R Antwerp FC en Club Brugge dit laatste centraal zet, in een artikel dat de flagrante feitelijke onjuistheden opstapelt en waarbij nagelaten werd om naast het doen van een fact-check minstens een reactie of wederwoord te vragen. Een gemiste kans. Aan ons de clubs om morgen wel te scoren, op het veld. Zoals het voetbal en de fans verdienen', besluit Blauw-Zwart krachtig.