OH Leuven nestelt zich na zege tegen Moeskroen in top van het klassement

08-12-2020 18:53
2

Oud-Heverlee Leuven heeft de drie punten gepakt tegen Royal Excel Moeskroen (2-0). OHL klimt dankzij deze zege op naar de vijfde plaats in het klassement, terwijl Moeskroen laatste blijft.

Het openingskwartier leverde weinig animo, mede door het feit dat het spel geregeld stillag. Meer dan een slap schotje van Fabrice Olinga (Moeskroen) en een bal naast doel van Mousa Tamari (OHL) viel er niet te beleven. Bezoekende coach Jorge Simao was intussen weer helemaal zijn energieke zelve naast de zijlijn. Leuven probeerde wel, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet.

De thuisploeg voerde de druk op, waardoor Moeskroen steeds meer de noodrem moest bovenhalen, wat resulteerde in drie gele kaarten. Tamari kon Herve Koffi nog in verlegenheid brengen, maar toch moest Leuven bij de koffie tevreden zijn met een brilscore op het bord.

De eerste doelpoging na rust was voor Moeskroen, maar Rafael Romo kwam niet in de problemen. Toch was het OH Leuven dat de forcing bleef voeren. En met succes, want Pierre-Yves Ngawa kopte net voor het uur op aangeven van Vaclav Jemelka de 1-0 tegen de touwen. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

Moeskroen kon tegenprikken, maar Olinga slaagde er van in de zestien niet in om te af te werken. Hij besloot slap in de handen van Romo. Lange tijd bleef de wedstrijd op slot, tot Leuven vijf minuten voor tijd de boeken dicht deed. Topschutter Thomas Henry legde de beslissende 2-0 voorbij Koffi, wat meteen ook de eindstand werd aan den Dreef.