Standard krijgt rake klappen: We zitten momenteel in overlevingsmodus

Standard krijgt rake klappen: "We zitten momenteel in overlevingsmodus"

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 12:15do 03-12-2020 om 12:15

Standard heeft nog een waterkansje op de volgende ronde van de Europa League. Het moet dan wel sowieso winnen van Glasgow Rangers. CEO Alexandre Grosjean beseft dat er veel op het spel staat in Europa.

Standard heeft meer dan 50 miljoen euro schulden en zag onlangs een deal met investeerder François Fornieri afspringen. "Goh, als er niet over Standard gepraat wordt, is het Standard niet, natuurlijk", stelt hij bij Het Laatste Nieuws. "Op vragen over Fornieri kan ik simpel antwoorden. Begin augustus kondigden we zijn komst aan, hij zat vaak in de tribune tijdens onze matchen en na de Algemene Vergadering begin november hebben we een einde gemaakt aan de onderhandelingen. De rest is interne keuken."

Nu zoekt Standard nieuwe investeerders. "Bruno (Venanzi, red.) heeft altijd gezegd dat hij zich daarvoor openstelt. Maar natuurlijk zal hij geen aandelen verkopen aan eender wie. Weet je, een club financieel dragen op je eentje is niet gemakkelijk. Zeker niet in volle gezondheidscrisis. Dus als er voorstellen komen, zal Bruno ze bestuderen - ook als die uit het buitenland komen. En daarbij zal hij eerst aan de belangen van de club denken en dan pas aan zijn persoonlijke belangen."

Standard heeft het momenteel niet breed. "We zien af - zoals sommige bedrijven en de mensen in het dagelijkse leven. We zijn in overlevingsmodus, net zoals de andere voetbalclubs. De impact van de crisis is groot. Mochten we niet doorstoten in de Europa League - en die kans is reëel - is het mogelijk dat we de kern zullen afslanken. Alleen gaan we daarbij zeker rekening houden met alle elementen, dus ook onze sportieve ambities. Op een bepaald moment zullen we beslissingen moeten nemen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws