Antwerp zit voor altijd in mijn hart, mekaar ontmoeten zou pijn doen

"Antwerp zit voor altijd in mijn hart, mekaar ontmoeten zou pijn doen"

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 11:45do 03-12-2020 om 11:45

Antwerp kan zich donderdag verzekeren van de volgende ronde in de Europa League. Hans-Peter Lehnhoff bekijkt dat met aandacht. De Duitser speelde in 1993 nog de finale van Europacup II met Antwerp.

"Ik volg Antwerp nog steeds op de voet", geeft hij aan bij Gazet Van Antwerpen. "Vorige week heb ik de match tegen LASK gezien. Ik vond Antwerp zéér sterk in de organisatie staan, maar nog belangrijker: de spelers gingen voor elkaar door het vuur."

Lehnhoff herkent zichzelf vooral in Lior Refaelov. "Hij is technisch zéér sterk. Vooral zijn vrije trappen vallen me op. Ook zijn medemaats doen het opvallend goed. Ivan Leko heeft de luxe dat hij kan roteren. Dat was in mijn periode niet het geval. Wij moesten met negentien man op alle fronten strijden."

Voorlopig roteert Leko echter niet. "Hij zal toch eens moeten. Je kan niet altijd met de beste elf spelen. Op een gegeven moment slaat die vermoeidheid toch toe, of krijg je te kampen met blessures. En als Antwerp doorgaat in Europa, wordt de tegenstand alleen maar zwaarder."

Lehnhoff werkt momenteel als teammanager bij Bayer Leverkusen, maar wil Antwerp liever niet tegenkomen in de Europa League. "Dat wil ik niet. Mekaar ooit tegenkomen in een groepsfase en samen doorstoten, oké. Of nog beter: mekaar ontmoeten in de finale. Maar in een knock-outfase, waar altijd iemand verliest, dat zou te veel pijn doen. Antwerp zit voor altijd in mijn hart."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws